Aankopen

Huizenjacht én prijsonderhandeling

Realisten kan voor u ook op zoek gaan naar een niewe woning.
Op basis van uw wensen en budget zoeken we een nieuwe gepaste woning voor u.

Prijsonderhandeling
Laat u het onderhandelen over de prijs liever over aan een professional?
Op basis van de beschikbare documentatie en een door ons zelf gemaakte schatting of waardebepaling van uw nieuwe woning en op basis van onze marktekennis, onze expertise als bouwtechnisch expert, als erkend energiedeskundige en makelaar, doen we ons om uw woning tegen te beste prijs voor u aan te kopen.

Omdat we niet emotioneel betrokken zijn bij de aankoop, onderhandelen we heel scherp voor u.
Zo helpen we u te kopen aan de laagst mogelijk prijs en niet zomaar aan de "vraagprijs".

Wij werken tevens als erkend schatter voor de ING en Record Credits.
Jaarlijks zien we zo'n 350 woningen voor expertise. 
We weten wat we voor u doen!

Kom langs op kantoor, bel ons op 011 18 60 60

Of vul het contactformulier in

Wat zijn de beperkingen van aankoopmakeling?

  • Aankoopmakeling is een adviserende dienstverlening waarbij de expert of makelaar niet in de plaatst treedt van de koper
  • Een aankoopkeuring is aan te raden als onderdeel van een aankoop van vastgoed. Niettegenstaande de keuring een louter een visuele inspectie is - een inspectie van wat zichtbaar is - van een goed zonder technische testen van constructies of installaties, levert ze heel wat nuttige informatie op.
  • Het is van belang om als koper alle beschikbare documentatie grondig door te nemen en zeker om de bouwplannen van het goed grondig te bekijken : indien deze documentatieset onvolledig is, niet beschikbaar of niet volledig overgemaakt werd - o.a. de plannen van het goed - voor aanvang van de expertise, kan de expert niet de nodige vaststellingen doen om relevante gebreken correct aan het licht te brengen. Een externe expertise kan de informatie uit de documentatieset niet vervangen.
  • Het advies dat gegeven wordt bij aankoopbegeleiding is nooit een goedkeuring of afkeuring van een goed : het is een advies over een goed op basis van de kennis en ervaring van de expert die zich daarvoor baseert op de aanwezige beschikbare informatie waarbij de kandidaat koper ongeacht het oordeel van de expert steeds de eindverantwoordelijkheid draagt voor zijn of haar beslissing om over te gaan tot de aankoop van het goed. Het is daarom achteraf niet mogelijk om de expert verantwoordelijk te stellen voor zichtbare of verborgen gebreken of kosten voor onderhoud. In eerste instantie is het de verantwoordelijkheid van de verkoper en of de bemiddelaar of makelaar om de koper te informeren over alle bekende zichtbare en verborgen gebreken. En verder is het de verantwoordelijkheid van de koper om zichzelf volledig en grondig te informeren over alle aspecten van het goed. 
  • Prijsonderhandelingen worden desgevallend steeds gedaan binnen de limieten aangegeven door de kandidaat koper die ook de volledige verantwoordelijkheid draagt voor de aankoop van het goed.