TIPS

Onderhoud huis en dak

We focussen hier op het dak. Zo zien kopers een dak met asbest vandaag meteen als een kostenpost. Vaak is dat terecht omdat dergelijke daken veelal niet zo goed geïsoleerd zijn wat dan ook nog resulteert in een minder EPC label. Een goed dak is duur en belangrijk voor zorgeloos wonen. Net als de woning zelf, verslijt het dak over de tijd.

Mos beschadigt het dak.

Onderhoud, poetsen, herstellingen en renovatie zijn nodig om huis en dak in orde te houden. Mosaanslag wijst erop dat onderhoud en vaak ook herstelling nodig zijn. Mos maakt je dak zeker groener maat tovert het niet om in een groen dak, laat staan een beter dak!

Mosaanslag die niet behandeld wordt, maakt dakrenovatie noodzakelijk. Veel goedkoper dan een nieuw dak is een goed onderhoud met reiniging en coating. Zo kan een dak weer 20 jaar mee!

Zit er mos op het dak?

Ga niet zelf aan de slag met een hogedrukreiniger. Baldr is een aannemer waarin we vertrouw hebben. Contacteer Baldr voor een gratis en vrijblijvend een voorstel om dak te ontmossen en te beschermen.

www.baldrservices.be
Baldr 0800 198 98

Bij onderhoud loopt het vaak fout

De kosten van onderhoud zijn ongeveer gelijk aan jaarlijks 1% van de waarde van een gebouw. Dit betekent dat als een gebouw €300.000 als waarde heeft, de jaarlijkse kosten voor onderhoud €3.000 zullen bedragen. Onderhoudskosten lopen vaak hoger op dan men denkt. Het opstellen van een onderhoudsplan geeft een goed inzicht in toekomstig onderhoud.

De kosten voor onderhoud gaan naar allerlei verschillende soorten onderhoud.
Poetsen is een dagelijkse/wekelijkse vorm van onderhoud. Kosten zijn afhankelijk van het type gebouw, het bouwjaar en de omgeving. Voor veel huizen is het schilderwerk de grootste kostenpost, samen met de tuin, installaties en het dak. Deze soorten onderhoud kunnen al snel aardig in de kosten lopen. 

Achterstallig onderhoud kost geld

Het niet plegen van onderhoud leidt tot een achterstand en uiteindelijk tot achterstallig onderhoud. Een achterstand is nog omkeerbaar, achterstallig onderhoud daarentegen vereist reparaties met veelal hoge kosten. Gemiddeld gezien kunnen deze kosten voor appartementen oplopen €12.500 en meer en voor huizen zelfs €50.000. en meer. 

Plan regelmatig onderhoud in

Het voorkomen van achterstallig onderhoud kan logischerwijs alleen maar door structureel onderhoud te voorzien. Plan uw onderhoud. Door een plan op te stellen worden kleine beschadigingen aan onderdelen van het gebouw tijdig ontdekt. Het gebouw behoudt daarmee zijn waarde en hoge reparatiekosten worden voorkomen. 

Hou het book of life up to date

Documenteer! Het book of life is alle informatie van een gebouw.
Hou alle informatie bij, bijvoorkeur digitaal in een map in de cloud zodat u de informatie altijd kunt raadplegen en gemakkelijk kunt delen bij verhuur of verkoop. Documentatie bepaalt zelfs mee de waarde van vastgoed!